Eline

Eline is al paardengek zo lang als ze zich kan herinneren: op haar vierde zat ze voor het eerst op de rug van een lieve oude pony, en toen ze zeven was begon ze op de manege. Haar droom voor een eigen paard begon dus al vroeg, en toen ze 22 werd was het eindelijk zover: ze kocht haar eerste eigen paard, Mish, toen nog een veulentje. Om te zorgen dat ze Mish zelf een goede opvoeding kon meegeven, verdiepte ze zich in de natural horsemanship… en daar vond ze haar passie.

Vanaf dat moment bestudeerde ze alles over de natural horsemanship wat ze maar in handen kon krijgen. Lessen, clinics, gesprekken met vooraanstaande paardentrainers, trainingsdagen- en weekenden; online verslond ze alle video’s waar ze bij kon, en bovenal greep ze de kans aan om met zoveel mogelijk paarden te werken als mogelijk. Oorspronkelijk lagen haar roots in Parelli, maar sindsdien zijn er invloeden van allerlei kanten in gekropen (o.a. Warwick Schiller en Feather Light Horsemanship).

Steeds meer mensen om haar heen begonnen te vragen of ze geen lessen kon geven. Dat begon zeker te kriebelen, en de in 2020 afgeronde opleiding tot Freestyle instructeur aan de Freestyle Academy van Emiel Voest maakte het plaatje compleet. Dat neemt niet weg dat het pad nog niet ten einde is: nog steeds is ze altijd bezig met zichzelf verder ontwikkelen en meer leren. Binnen Synergy Horsemanship is Eline degene die de lessen verzorgt. Zij is ook de voornaamste contactpersoon wanneer je contact legt met Synergy.

Desiree

Desiree is al sinds haar negende bezig met paarden. Ze begon met 1x per week les te nemen op de plaatselijke manege, maar algauw liep ze daar meerdere dagen in de week rond. Het duurde dan ook niet lang voor de eerste verzorgpony's kwamen.

Op haar zestiende begon Desiree met het beleren van jonge pony's en op haar zeventiende kreeg ze haar eerste eigen pony: de Haflingermerrie Olina. Na tien jaar in het leven van Desiree te zijn geweest is ze helaas in 2017 ingeslapen. Precies op dat moment kwam Skye in haar leven, van wie ze veel geleerd heeft over zichzelf en op het vlak van horsemanship.

Binnen Synergy Horsemanship heeft Desiree vooral een ondersteunende functie. Zij heeft de website gemaakt en houdt samen met Eline de Facebookpagina up-to-date. Daarnaast helpt zij ook met het trainen van de eventuele trainingspaarden, welke we soms (zeer kleinschalig) hebben staan.

Skye

Skye (30-05-2013) is een lieve arabierenkruising die al bij Desiree en Eline is vanaf haar vierde. Ze leerden haar kennen als een probleempony met heel veel spanning, maar met veel liefde, tijd en rust is ze getransformeerd tot een zachtaardig, vriendelijk paard waar zelfs jonge kindjes op leren rijden. Ondertussen wordt ze door vooral Desiree gereden en getraind (van buitenrit, tot dressuur, tot grondwerk).

Sadira

Na het verlies van Mish, de merrie waarmee de passie voor natural horsemanship eigenlijk begonnen was, was het gemis van een paardenvriendin bij Eline toch wel erg groot. Tien dagen na het overlijden van Mish werd Sadira geboren op 05-05-2019, een pittig volbloed arabierendametje, en zij is inmiddels onderdeel geworden van de paardenfamilie van Synergy. Qua karakter het tegenovergestelde van Mish; waar zij schrikkerig was is Sadira een brutale - maar zachtaardige - durfal. Sadira is nog erg jong, maar zal uiteindelijk ook onder het zadel beleerd worden en samen met Eline de bossen rondom stal onveilig maken.

Mish

Deze merrie verdient een speciaal plaatsje op deze website, want Mish is het paard waarmee het allemaal begon: Eline’s eerste eigen paard, als veulentje gekocht en helemaal zelf opgeleid. Met Mish zette zij haar eerste stappen in de natural horsemanship-wereld. Mish was het liefste, zachtste en vriendelijkste paard dat Eline ooit gekend heeft, en hoewel ze op zesjarige leeftijd in 2019 ingeslapen is door lichamelijke klachten, heeft ze een onuitwisbare indruk achtergelaten.